actueel

Orbit AVL Seminars
Automatic Vehicle Location of AVL staat dezer dage...

Kadaster kiest Orbit Strabo
Het belgische Kadaster heeft voor Orbit Strabo gek...

PZ Dendermonde kiest voor Orbit Schetsen
De lokale politie PZ Dendermonde start vanaf 2011 ...

PZ Denderleeuw-Haaltert kiest voor Orbit
De lokale politie Haaltert-Denderleeuw heeft gekoz...

PZ Wetteren - Laarne - Wichelen kiest voor Orbit
De lokale politie Wetteren-Laarne-Wichelen heeft g...

INNAME OPENBARE WEG

GRATIS OPLEIDING
Vanaf januari 2010 worden gratis opleidingen georganiseerd voor het gebruik van Inname Openbare weg.  Raadpleeg de opleidingkalender.

VERNIEUWD
De webtoepassing Inname Openbare Weg is volledig vernieuwd.  Bekijk ze op www.iow.be !

 

EDL POLITIE SEMINARIES

GEOGRAFISCHE TOEPASSINGEN VOOR DE LOKALE POLITIE
Een stap naar informatiegestuurde politiezorg

Gebruik van kaartvisualisatie voor Criminaliteit, Verkeer en algemene diensten.

online inschrijvingsformulier - brochures - download presentaties - informatieaanvraag

Gedurende 2 jaar heeft Eurotronics in samenwerking met een aantal lokale politiezones een reeks toepassingen uitgebouwd inzake het visualiseren van politionele informatie opkaart. Deze toepassingen zijn vanuit de basis ontwikkeld en getoetst.

Vertrekkend van ISLP kan iedere medewerker op dagelijkse basis én volautomatisch Meldingen, Interventies en PV's op kaart plaatsen vanop de eigen werkpost. Rond deze basisfunctie werden een reeks praktische tools ontwikkeld die een dagelijkse beleidsondersteuning toelaten.

Aan alle operationele gegevens wordt inzicht gegeven door visualisatie op kaart, door enkel een datum of periode in te typen. Gegevens van gisteren of voorbije weken worden in enkele seconden op het scherm getoond.

Kernthema's bij de realisatie hiervan zijn eenvoud in bediening (van wijkagent tot korpschef ! ), efficiëntie, snelheid, integratie en actuele gegevens.

De toepassingen werden voorgesteld op de volgende seminaries :

Data en Lokatie :

Agenda :

  • Introductie EDL - Peter Bonne, Eurotronics
  • Criminaliteitsmonitoring - voorgesteld door Politiezone Vilvoorde-Machelen
  • Verkeerstoepassingen en algemeen gebruik - Peter Bonne, Eurotronics

Het seminarie werd bijgewoond door meer dan 100 personen uit vrijwel 40 korpsen. Wij mogen met voldoening terugkijken op geslaagde seminaries met veel interessante feedback en danken alle aanwezigen en in het bijzonder de gastgemeenten Laakdal en Merelbeke.

CRIMINALITEITSMONITORING OP KAART

Met zeer eenvoudige handelingen kan elke extractie van PV's uit een willekeurige periode opgeroepen worden uit ISLP en vertaald in leesbare grafieken, kaarten en rapporten. De gegevens zijn tot op de dag actueel. Deze automatische procedure laat toe dagelijks de gebeurtenissen te monitoren en zo het beleid effectief te ondersteunen.

Deze procedure werd gedurende een periode van 2 jaar geperfectioneerd in samenwerking met de Politiezone Vilvoorde-Machelen. De mogelijkheid tot extractie van gegevens uit ANG wordt voorzien.


Een van de rapporteringen gebaseerd op de bevraging van het PV bestand Exacte localisatie van aanvankelijke PV's, symboliek volgens QLF, vrije periode en symboolkeuze, geplaatst op de stratenatlas.

VERKEERSGEGEVENS OP DIGITALE KAART

Voor heel wat verkeersgegevens is een visualisatie op kaart een onmisbare hulp. Denken we maar aan ongevallenregistraties, ongevallenschetsen, verloop en monitoring van snelheidsmetingen, inventarisatie van verkeersborden en zo meer.

Door rechtstreeks ISLP aan te spreken, een verrijking van ongevallengegevens uit te voeren en ongevallenschetsen te integreren met goede basiskaarten, een automatische lokalisatie en de visualisatie van bewegwijzering, wordt een optimale tool aangeboden voor het gehele korps.


Gebruik van annotaties voor eenvoudige communicatie intern, met gemeente en naar de burger Wegwijzers en verkeersborden geplaatst op basiskaart met directe integratie van het pakket SIMaD

ALGEMEEN GEBRUIK VAN DE DIGITALE KAART

Het basissysteem EDL laat toe elk type kaart op te nemen : een stratenatlas, luchtfoto's, een gedetailleerde basiskaart, een kadasterkaart. Met eenvoudige opvraagtools zoekt u een lokatie op, op basis van adres, eigenaar, bewoner, PV en nog meer. U kan indien gewenst de ligging van bijvoorbeeld milieudossiers -opgemaakt door de gemeente- in uw raadpleging opnemen.

Met een eenvoudige toepassing verzamelt u alle bewoners, eigenaars, PV's etc binnen een zelf bepaalde perimeter.

Een zeer sterke tool zijn annotaties : deze 'digitale schets' laat toe op uiterst eenvoudige wijze aanmerkingen op kaart te plaatsen voor bijvoorbeeld een kermis, wegenwerken, buurtfeest of manifestatie. Een kaart blijft daarbij overzichtelijk en communicatief zeer duidelijk. Deze aantekeningen kunnen bovendien digitaal uitgewisseld worden met brandweerkorps en gemeentediensten.

Vanzelfsprekend zijn standaard bewerkingen zoals vergroten, verkleinen, verplaatsen, op schaal zetten, aanklikken, afdrukken en een schermkopij nemen voor opname in een verslag of rapport inbegrepen.
generated in 373 ms