actueel

Orbit AVL Seminars
Automatic Vehicle Location of AVL staat dezer dage...

Kadaster kiest Orbit Strabo
Het belgische Kadaster heeft voor Orbit Strabo gek...

PZ Dendermonde kiest voor Orbit Schetsen
De lokale politie PZ Dendermonde start vanaf 2011 ...

PZ Denderleeuw-Haaltert kiest voor Orbit
De lokale politie Haaltert-Denderleeuw heeft gekoz...

PZ Wetteren - Laarne - Wichelen kiest voor Orbit
De lokale politie Wetteren-Laarne-Wichelen heeft g...

INNAME OPENBARE WEG

GRATIS OPLEIDING
Vanaf januari 2010 worden gratis opleidingen georganiseerd voor het gebruik van Inname Openbare weg.  Raadpleeg de opleidingkalender.

VERNIEUWD
De webtoepassing Inname Openbare Weg is volledig vernieuwd.  Bekijk ze op www.iow.be !

 

Brandweer Vilvoorde

De brandweerdiensten

De brandweer van de Stad Vilvoorde bedient niet enkel Vilvoorde, maar ook de omliggende gemeenten Grimbergen, Machelen, Zemst, Steenokkerzeel en Kampenhout. Toevallig zijn ook al deze gemeenten gebruikers van EDL.

GIS voor de brandweer

De brandweerdiensten hebben in de eerste plaats nood aan goede, actuele en vooral makkelijk raadpleegbare kaarten. Het gebruiksgemak van EDL is hier van doorslaggevend belang : alle kaartmateriaal, beschikbaar via gemeente, overheid of intercommunale, is in een handomdraai ter beschikking van elke medewerker. In het bijzonder de orthofoto's en een grootschalige basiskaart zijn nuttig voor de interventiediensten.

Integratie

Om GIS nuttig te maken in een organisatie, is integratie noodzakelijk. Dat is precies wat EDL doet. Voor de brandweerdiensten werd een feilloze integratie met de pakketten AbiFire en AbiDispatch van de firma AbiWare gerealiseerd.

Dit laat alle gebruikers toe de gegevens van AbiFire op kaart te lokaliseren en op te roepen. In het bijzonder is dit van belang voor de plaatsing van hydranten en opslag gevaarlijke stoffen : deze zijn nu in een oogwenk op de kaart te vinden.
generated in 25 ms